☰ Meny

“Det är som att kliva in i en chokladfabrik, med bara en fönstervägg mellan caféet och tillverkningen av allehanda praliner. Doften av choklad uppmuntrar till provsmakning, så det är svårt att låta bli att ta en pralin eller två till kaffet”

White Guide Café 2013

”Praliner och moussetårtor håller högsta klass och den populära gelaton görs med fräsch ananas och andra fruktsmaker. Tryffeltårtan i tre lager är ljuvlig och moussetårtan en riktig dröm. Dessutom kan baristan hantera kaffet som hämtas från stans rosteri Löfbergs, Johan & Nyström och Kahls.”

White Guide Café 2014

Om CarliAllt startade egentligen med ett TV-program år 2005 om en nystartad chokladfabrik. Anna blev så inspirerad att hon började experimentera hemma i köket. Det ledde vidare till chokladprovningar och så småningom en pralinkurs under en av landets främsta konditormästare Jan Hedh på Restaurangakademin i Stockholm. Den öppnade upp kvalitetschokladens stora och spännande värld, och det gav naturligtvis mersmak.

På sensommaren 2007 fanns plötsligt möjligheten att ”smyga” igång tillverkning och försäljning i samband med att café T slog upp portarna i Karlstad. Det var, till vår stora glädje, en omedelbar succé, och gjorde att vi bara några månader senare i slutet av 2007 vågade ta beslutet att satsa på choklad och praliner på heltid.

Sagt och gjort, chokladfabriken på Hammarö öppnade den 13 februari 2008. Från våren 2011 utökade vi verksamheten med café och du hittar oss numera på Järnvägsgatan 3 i Karlstad. Vi säljer förutom våra egentillverkade praliner och andra chokladprodukter även egentillverkad italiensk glass och fina bakverk. Till detta serveras ett riktigt gott kaffe.

Vi håller givetvis fortfarande olika typer av provningar för dig, dina vänner eller ditt företag. Kontakta oss så får du veta mer eller läs vidare under Aktiviteter.