☰ Meny

 

”Allt på Carli andas omsorg. Från de noggranna beskrivningarna av chokladsorterna som ingår i de sju olika varma chokladvarianterna till det lilla timglaset som följer med pressokannan för att se till att kaffet (välj mellan tre sorters bönor) blir perfekt bryggt. Detta är chokladälskarens paradis och den som inte faller för en av de välgjorda pralinerna i spännande smaker gör klokt i att prova den lilla chokladgömman fylld med elegant syrlig passionsfruktstryffel och mascarponekräm. Caféet ligger centralt och är av förståeliga skäl populärt såväl som butik som för en fikapaus i den ceriserosa lokalen där man både kan kika in till pralintillverkningen och ut på shoppinggatan.”

White Guide Café 2017-18

Om Carli

Allt startade egentligen med ett TV-program år 2005 om en nystartad chokladfabrik. Anna blev så inspirerad att hon började experimentera hemma i köket. Det ledde vidare till chokladprovningar och så småningom en pralinkurs under en av landets främsta konditormästare Jan Hedh på Restaurangakademin i Stockholm. Den öppnade upp kvalitetschokladens stora och spännande värld, och det gav naturligtvis mersmak.

På sensommaren 2007 fanns plötsligt möjligheten att ”smyga” igång tillverkning och försäljning i samband med att café T slog upp portarna i Karlstad. Det var, till vår stora glädje, en omedelbar succé, och gjorde att vi bara några månader senare i slutet av 2007 vågade ta beslutet att satsa på choklad och praliner på heltid.

Sagt och gjort, chokladfabriken på Hammarö öppnade den 13 februari 2008. Från våren 2011 utökade vi verksamheten med café och du hittar oss numera på Järnvägsgatan 3 i Karlstad. Vi säljer förutom våra egentillverkade praliner och andra chokladprodukter även egentillverkad italiensk glass. Till detta serveras ett riktigt gott kaffe.